Menu

Højdepunkter

1932

9. juli spillede "AIKérne" den første fodboldkamp. Det skete altså 3 dage før klubbens formelle oprettelse. Det blev 1-1 mod Bagterp i overværelse af ca. 500 tilskure.

En lokal avis bragte i den forbindelse følgende overskrift:
"Bagterp og De arbejdsløses Fodboldklub Spillede uafgjort".

1933

For første gang deltager klubben i JBU´s turnering, med det bemærkelsesværdige resultat, at 1. holdet vinder B-rækken og dermed rykker op i A-rækken det allerførste år.

1937

Efter et i B-rækken og 3 år i A-rækken rykker AIK for første gang op i mellemrækken.

1940

AIK vinder for første gang over Hjørring I.F.´s bedste hold. Det sker på Hjørring Stadion, hvor resultatet bliver 4-3.

1944

D. 14. juni, vedtog klubben på en ekstraordinær generalforsamling at tage tilnavnet "Frem", således at klubbens navn herefter var Hjørring AIK Frem.

1948

D. 23. september, bliver en af de kedeligste dage i klubbens historie idet klubhuset nedbrænder totalt. Ved brænden mister klubben sine ældste protokoller og scrapbøger.

1957

Klubben markerer sit 25 års jubilæum. Det foregår ved en reception på restaurant Sell.

1966

D. 30. oktober - Under navnet "Frems Venner" stiftes en afdeling for kvindefodbold. Afdelingen voksede sig i de følgende år særdeles stærk, og i 1977 kom så den uundgåelige, men fredelige "skilsmisse". Den udskilte klub, tog deredter navnet DBK Fortuna.

1968

Hjørring AIK Frem er inde i en enorm vækst, og der bliver gennemført en udvidelse af klubhuset, til mere end dobbelte. Dette arbejde bliver foretaget udelukkende ved frivillig arbejdskraft.

1972

D. 28. juni. - For øjnene af 5200 tilskure er der "Svenskelandskamp" på Hjørring Stadion, med Hjørring A.I.K. Frem som arrangør. Det drejer sig om ungdomslandsholdet som vinder 3-2. En ung spiller er særdeles iøjnefaldende i denne kamp. Navnet var Allan Simonsen, som hermed fik sit internationale gennembrud.

D. 12. juli. - Klubben kan fejre sit 40 års jubilæum. Dette sker med en reception i klubhuset på dagen. Den efterfølgende lørdag var der arrangeret jubilæumsfest på "Vendelbohus".

13. - 16. juli afviklede klubben sin 1. Internationale derngeturnering, med deltagelse fra Vesttyskalnd, Frankrig, Island, Finland, Norge, Sverige og naturligvis Danmark. I finalen vinder Oberursel fra Vesttyskland over Keflavik fra Island med 3-2. Turneringen var ment som en engangsforestilling for på sportslig vis at markere klubbens jubilæum. Men ideen med denne turnering viste sig, at være så god at begivenhed blive gentaget hvert andet år gennem de næste 20 år.

1973

D. 15. marts - Med Herman Winther Jensen som ansvarshavende redaktør, ser det første nummer af FREM-bladet dagens lys. Bladet bliver fra starten en stor succes og udkommer den dag i dag 32 år efter.

1974

Klubben bliver kredsvinder i Lilleput A, og taber først i finalen om det jyske mesterskab til Randers Freja. Af de 12 spillere på holdet, kommer 7 senere på klubbens bedste seniorhold.

1978

D. 14. januar - Med bl.a. taler af borgmester Poul S. Poulsen og formanden for Hjørring Kommunens Parkudvalg Simon Nielsen blev det nuværende klubhus på Thomas Morilds Vej, under stor festivitas, indviet.

Tidligere 1. divisionstræner i henholdsvis Aa.B. og Frederikshavn Kaarlo Niilonen, ansættes som 1.-holdstræner for 1979.

6. - 9. juli afviklede klubben sin 4. Internationale Drengeturnering. Denne gang var der deltagelse fra Island, Sverrige, Vesttyskland, Finland, Norge samt naturligvis Danmark. Her ud over deltog for første gang et hold fra U.S.A. I finalen vinder vores egne drenge over Keflavik fra Island med 1-0. Dette var første og det skulle også vise sig at blive den eneste gang A.I.K. Frem vandt sin egen Internationale Dregneturnering.

1980

Klubben får et hold i Ynglingemesterrækken. Det er dermed første gang at klubbens er repræcenteret i én af JBU´s mesterrækker.

1982

D. 12. juli - Kunne AIK Frem fejre sit 50 års jubliæum. Dagen blev markeret ved en stort anlagt jubilæumsfest i Vendiahallen.

I dagene 27. - 31. juli ser en ny turnering ved navn "DANA CUP", med Fortuna, Hjørring som arrangør, for første gang dagens lys. Denne turnering, skal igennem de næste 10-15 år udvikle sig til at blive én af verdens største ungdomsturneringer. Og turneringen er fortsat den dag i dag, en stor del af det økonomiske fundament, for stort set alle idræts- og fritidsorganisationer i Hjørring og omegn.

1985

D. 12. oktober. Med en sejr på 3-1 over Sæby sikre klubben sig for første gang oprykning til Serie 1.

1986

Det går stærkt i disse år, og efter kun et år i Serie 1 fortsætter Hjørring AIK Frem´s førstehold for første gang, i klubbens historie, op i Jyllandsserien.

1987

D. 12. september kunne klubben, i silende regn, indvi den nye opvisningsbane i Frem-parken. Indvigelsen blev foretaget af borgmester Else Købstrup.

1988

Et topopgør i Jyllandsseriekamp mellem Hjørring AIK Frem og Aalborg Freja samler 1387 tilskure i Frem-parken. En stadionrekord som holder den dag i dag.

D. 24. juli - I landspokalens 1. runde under DBU, vinder AIK Frem, på udebane, med 3-1 over bysbørnene Hjørring I.F. fra 3. division. Kampen spilles på Hjørring Stadion og overværes af knap 3000 tilskure.

1992

2. - 5. juli afviklede klubben sin 11. Internationale Drengeturnering. Der var deltagere fra Tyskland, Island, Norge, Finland og naturligvis Danmark. I Finalen vinder Dresden-Löbtaul fra Tyskland over Kerava fra Finland med 1-0. Turneringen skulle vise sig at blive den sidste. Beslutningen blev taget, efter at turneringen kom ud med et uacceptabelt stort underskud.

D. 12. juli kunne klubben fejre sit 60 års jubilæum. Det sker ved en reception i klubhuset lørdag d. 11. juli.

1999

16. oktober sluttede årets turnering under JBU. Resultatet blev at Hjørring AIK Frems andethold sikrede sig oprykning til Serie 2 i allersidste spillerunde. Dertil kommer at 1.- og 3.-holdet flere weekender i forvejen, havde sikret sig oprykning til henholdsvis Jyllandsserien og Serie 4. Så med oprykning til de 3 bedste hold, blev der tale om et sandt jubelår.

Luk