Menu

Tak for hjælpen!

Nikolaj Brandt
03. august 2015 kl. 18:38
Hjørring Dyrskue og Dana Cup er to begivenheder, som betyder meget for Hjørring AIK Frem. Vi kigger her nærmere på hvordan de to uger gik.

Igen i år var Hjørring AIK Frem massivt tilstede under Hjørring Dyrskue og Dana Cup 2015. To begivenheder som begge betyder meget for klubben.

Starter vi ved selve dyrskuet, så er der ingen tvivl om, at vejret var lige som det skulle være i år. Fantastisk vejr gjorde at mange besøgte dyrskuet, hvilket selvfølgelig også smittede af på salget af mad. Begge dage var der sammenlagt ca. 28.000 besøgende på dyrskuet.

Om dyrskuet sagde dyrskueansvarlig Karin Møller fra LandboNord også følgende:

"Med så mange glade gæster og udstillere kan jeg ikke være andet end tilfreds. Dyrskuet er gået rigtig godt, og det er jo fantastisk at se, at alle vores forberedelser går op i en højere enhed i løbet af de to dage."

Tager vi Frem brillerne på igen, var der i år stor ros til madteltet. I år var udvalget simplificeret, men nøje udvalgt, hvilket gjorde at flere så sig godt tilfredse med maden. Der var ca. 130 frivillige fra Hjørring AIK Frem, som allerede mandag gjorde klar til dyrskuet, og til søndag hvor det hele blev pakket ned.

 

Fra bestyrelsens side skal der lyde en stor tak til alle, som tog sig tid til at give en hånd. Der var i år stor fokus på organiseringen af hjælpere, hvilket også skulle afspejle sig på selve dagene. På vores nye hjemmeside var det også muligt at se alle hjælpere, som gjorde det meget mere overskueligt i arbejdsfordelingen. Man kan aldrig få for mange frivillige hænder, men det hele gik op i en højere enhed og fungerede rigtig godt i år. Blandingen af erfarne hænder og friske unge mennesker gjorde, at tingene skete i et højt tempo, men med kvalitet som førsteprioritet. Der var styr på tingene, men selvfølgelig skulle der knokles – og det blev der.

Det er svært at sætte direkte tal på den økonomiske side af dyrskuet, men der er ingen tvivl om, at vi havde et meget godt år. Året mindede meget om det forrige år, hvis vi kigger på selve resultatet, men selve madoplevelsen var i år forbedret.

Springer vi videre til næste store begivenhed, er der selvfølgelig tale om Dana Cup 2015.

Dana Cup 2015 var i år en sand fest for Hjørring AIK Frem, både på det sportslige og foreningsmæssige plan.

I år var der lagt op til den helt store omgang fodbold, da Danmarks største sportsbegivenhed startede i Hjørring d. 25. Juli. Over 1000 hold var i år på banerne i næsten hele Vendsyssel, og der var også fra Hjørring AIK Frem’s side, lagt op til noget af en begivenhed.

Vi starter med at tage foreningens briller på, og måtte som under Hjørring Dyrskue, igen takke vejret for, de mange tilskuere som befandt sig i og omkring Frem Parken. Med alle banerne godt fyldte, blev der hele ugen spillet masser af bold i Frem Parken, og det blev endda også til flere ”hjemmekampe”, for de 3 hold som Hjørring AIK Frem stillede med – men det skal vi nok komme ind på senere.

Igen i år var de helt store telte slået op foran klubhuset, hvor alt hvad tilskuerne kunne tænke sig kunne købes. Det helt store telt har næsten fået sin personlige plads foran hele klubhuset, hvilket gør det let tilgængeligt, samtidig med at der er masser af plads.

 Stemningen i Frem Parken var ekstra god i år, da der var gjort ekstra plads til alle de borde og bænke, der kunne være under sommerhimmelen. Det gjorde at alle tilskuerne kunne nyde vejret på bedste vis.

Vejret skal vi selvfølgelig også forbi, og selvom at der var skiftende meldinger op til starten, må vi se os meget heldige med det gode vejr, som befandt sig over Frem Parken hele ugen. Dog måtte vi se os decideret gennemvasket under finalen lørdag (hov, fik vi afsløret for meget der ;-)).

Og nu til det sjove…

I år havde Hjørring AIK Frem hele 3 ungdomshold med til årets udgave af Dana Cup 2015. Det drejede sig om to B19 hold og et B17 hold.

Hvis vi starter med B17-holdet, så var der lagt op til hårde kampe fra start da 2 norske, et hold fra Dubai og et tysk hold skulle slås. Det blev ikke til mange point, og B17 måtte se sig ude i 16-dels finalerne i B-slutspillet, efter at være besejret af Toluca Cacsa fra Mexico.

Springer vi videre til Hjørring AIK Frem 2 (B19), var der heller ikke mange point at hente i gruppespillet. Her blev det til 3 nederlag, til 2 norske og 1 svensk hold.
Videre i B-slutspillet blev det til en sejr over Namsos IL fra Norge på 2-0, hvorefter et dumt nederlag i 16-dels finalen over Staal Jørpeland IL fra Norge, gjorde at Hjørring AIK Frem 2 måtte se sig færdige i dette års udgave af Dana Cup.

Og så kommer prikken over i’et, som hvis det skulle være gået forbi din næste, var Hjørring AIK Frem 1 (B19), som gik hele vejen til finalen i A-slutspillet. 

Hvis vi skal prøve at fortælle den fantastiske historie kort, så var Hjørring AIK Frem 1 en samling af Frem-drenge og venner, som kort sagt ville have det pisse sjovt – noget som i øvrigt udviklede sig til en lidt mere seriøs affære, end først antaget.

Starter vi gruppe spillet, så blev det til 3 sejre og 1 uafgjort, hvilket sikrede holdet en solid 1. plads i gruppen med en målscore på 16-3. Herefter ventede der en 16-delsfinale imod norske Driv IL, som blev vundet 5-3. 

I 8-delsfinalen blev det igen en norsk modstander, der som det forrige hold, levede tykt på fysisk spil og lange bolde. Men det forhindrede ikke Hjørring AIK Frem i at vinde 1-0, og sikre sig en kvartfinale plads. 

I kvartfinalen var det (endelig) et hold med et anden nationalitet en vores naboer fra norge, nemlig det mexicanske hold Toluca Cacsa. her var der tale om et hold med små spillere, som prøvede at spille bolden hurtigt rundt, men måtte se sig slået af fysisk stærkere danske drenge - 2-0 sejr og en semifinale forude. 

Semifinalen var nok den kamp med flest tilskuere, i og med at kampen blev spillet på stadion i Frem Parken. Der var godt vejr og masser af mennesker, og stærke Flekkefjord FK fra norge, var heller ikke kommet så langt for sjov. Igen var det fysiske karakteristisk ved kampen, men med en god kulisse bag sig, blev det til en solid 2-1 sejr. FINALE TID!

Lørdag var så den helt store finale dag, som desværre blev spillet i et decideret møgvejr. 
Vigør FK fra Norge var modstanderen, og efter en chance rig kamp til Frem-drengene, blev det desværre til et 4-1 nederlag på straffe. Vigør FK var iøvrigt gået videre 2 gange før på straffe. 

Hjørring AIK Frem måtte tage til takke med klubbens bedste resultatet nogensinde - en flot sølvmedalje i A-slutspillet for B19. 

Til sidst er der blot at sige tak for denne gang, til alle som enten gav den en skalle med at hjælpe, eller var nede i Frem Parken for at støtte klubben. Tak! 
Vi lader op til de to mest hektiske uger næste år!

Og nej, vi har ikke glemt hjælperfesten, bare rolig. Den er er snart på trapperne, og vi melder en dato ud så snart alt er på plads! :-)

Luk