Menu

Serie 2 overlever

Nikolaj Brandt
22. juni 2015 kl. 10:09
Der var lagt op til det helt store puslespil, da Hjørring AIK Frem’s serie 2 hold skulle regne ud om de kunne forblive serie 2 hold efter sommeren.

Allerede nu kan vi godt skrive at det blev FS Midtthy (pulje 14) og Fredericia KFUM (pulje 20), som ekstraordinært skulle rykke ned fra serie 2, men det ændrer ikke på at der var mange ting som skulle flaske sig rigtigt.

Allerede sidste sommer meldte DBU ud, at der ville komme en ny struktur i 2. division, som medførte at fra de før 32 hold, ville man nu reducere det til 24 hold. Det betød at flere hold skulle rykkes ned af i systemet, og det kom også til at påvirke puljen hvor Hjørring AIK Frem havde deres serie 2 hold.
Den nye 2. division fra 2015/16 ser således ud:

Hvis vi hurtigt springer alt den kedelige information over, og alt det som alligevel ingen betydning har for serie 2, så var konklusionen at hele 3 ud af de 8 hold i serie 2’s pulje kunne risikere at rykke ned.

Hvis vi kigger på forårets sæson (se evt. billedet øverst), endte Hjørring AIK Frem’s serie 2 hold med 4 sejre, 4 uafgjorte og 6 nederlag – 16 point i alt. Hele sæsonen var præget af mange tætte kampe, og derfor endte Hjørring AIK Frem også med fleste uafgjorte i puljen, nemlig hele 4. Noget som træner Claus Pedersen også kommenterede på:
”Der var mange gode hold i forårets pulje, og det smittede også tydeligt af på kampene, som kunne gå alle veje. De 5-6 hold i midten kunne slå hinanden, og det endte for os med mange uafgjorte og tætte kampe.”

Hen imod de sidste kampe var det klart, at der som før nævnt var mange ting som skulle flaske sig i puljens tunge ende. B52/Aalborg, Hjørring AIK Frem og Hjørring IF lå alle og kæmpede om overlevelse. Og i sidste spillerunde skulle vi selv møde Hjallerup IF, imens at B52/Aalborg og Hjørring IF skulle møde hinanden.

Alt dette skulle ske hvis Hjørring AIK Frem skulle have et serie 2 hold efter sommeren:
- Først og fremmest 3 vigtige point i kampen imod Hjallerup IF.
- FS Midtthy og Fredericia KFUM måtte ikke få mere end vores 16 point (de endte på hhv. 15 og 10 point).
- DBU skulle holde fast i de 2 ekstraordinære nedrykninger.

Og så kom den værste af dem alle:
- Hjørring IF skulle vinde over B52/Aalborg, selv en uafgjort ville redde B52/Aalborg og sende os ned i serie 3.
Skæbnen lå altså i rivalerne Hjørring IF’s hænder, og for første (og nok også sidste) gang nogensinde, håbede hele Hjørring AIK Frem på at Hjørring IF ville vinde.

Men det hele flaskede sig, og Hjørring IF vandt 1-3 over B52/Aalborg efter at have været bagud 1-0. Hjørring AIK Frem forbliver derfor i serie 2 efter sommeren, og i den forbindelse fik vi træner Claus Pedersen til at sige lidt om hvad der forventes efter sommeren:

”Der er mange ting vi har arbejdet med, som begyndte at fungere bedre og bedre i de sidste kampe, hvor vi også henter vigtige sejre. Vi glæder os bare til endnu en sæson i serie 2, hvor vi har et hold som på dagen spiller rigtig god fodbold.”

Til sidst er vi nok nødt til at sende et tak afsted imod Hjørring IF, og håbe på endnu flere fantastiske kampe imod hinanden. 

Luk